• Announcements

  • DiiTii

   Campanie Recrutari Moderatori   04/21/2019

      
  • DiiTii

   Campanie Recrutari Designeri   04/21/2019

   Doresti sa fii Designer-ul nostru? Atunci realizeaza 4 creatii pentru comunitate  si realizeaza o cerere dupa model ! Nume si prenume (real) :
   Varsta :
   Cu ce crezi ca poti ajuta echipa Designerilor? :
   Lucrari sau Link cu galeria proprie (Click) :
   Experienta :
   Alte precizari :   Do you want to be our Designer? Then make 4 creations for the community and make a request by model! Name and Surname (Real):
   Age:
   How do you think you can help  Designers Team ? :
   Works or Link with your own gallery (Click) :
   The experience :
   Other specifications :    Click !
  • Antic

   Oferim servere spre administrare !   01/25/2020

   Buna ziua , comunitatea GamePower.Ro ofera 3 servere spre administrare . Mai multe detalii in privat.
Sign in to follow this  
Followers 0
kossoLeanu

[Legenda GP] Noaptea de Halloween sau seara balului nasc multe legende urbane

1 post in this topic

Dincolo de ocean, pasiunea pentru legende urbane (mai ales cele de groază) este foarte mare (la ea a contribuit și industria cinemtografică din plin, inventând anumite mituri sau exacerbând altele). Există zeci, dacă nu sute de website-uri și bloguri care culeg astfel de povești și le transmit mai departe – un singur exemplu este www.halloween-website.com, care strânge mai toate miturile urbane legate de sărbătoarea Halloween. Unul din acestea se referă la bomboanele otrăvite oferite copiilor care, în noaptea de Halloween, ies costumați pe stradă și bat la uși ca să primească dulciuri. Legenda este reluată an de an de media, emisiuni tv sau comitete de părinți înspăimântați, se trimit emailuri cu avertizări și se pun chiar afișe de către cei îngrijorați. Toată povestea se pare că a pornit de la o întâmplare din anul 1974, când un tată de familie a otrăvit dulciurile și le-a dat intenționat copiilor săi, care au murit (motivul crimelor fiind o poliță de asigurare pe numele copiilor). Criminalul a fost supranumit de presă ”The Candyman” (omul cu dulciurile) și executat prin injecție letală în 1984, în statul Texas. Altă legendă urbană din categoria horror vorbește despre o adolescentă care era babysitter pentru o seară, la o familie cu doi copii, pe care îi pune la culcare și apoi se uită la tv în așteptarea părinților. Telefonul sună și o voce de bărbat o avertizează că va veni după ea. Fata crede că e o glumă proastă, își vede de emisiunea tv, telefonul sună iar, cu același mesaj, care o amenința că ”este aproape” și vine după ea. Fata anunță poliția, care o sfătuiește ca, dacă individul revine, să îl țină de vorbă ca ei să vadă de unde vine apelul, lucru care se întâmplă, desigur, iar poliția o sună pe tânără sfătuind-o să iasă din casă, pentru că bărbatul se afla chiar la acea adresă. Speriată, fata fuge, apare poliția și găsește copiii uciși în dormitoarele lor de la etaj și arma crimei (un topor) lăsată pe podea.Seara balului este o sursă de legende urbane de tip horror și de scenarii de filme de groază pentru adolescenții americani (foto: poster al filmului Prom Night – Seara Balului)

Seara balului de liceu (ori seara unui eveniment dansant) este o sursă inepuizabilă de legende urbane pentru americani. Una din acestea spune că o tânără a plecat acasă cu mașina și descoperă că este urmărită de alt vehicul, care îi tot făcea, din când în când, semne cu farurile. Îngrozită, fata ajunge acasă, cu mașina cealaltă pe urmele ei, își trezește tatăl, dar tânărul care o urmărise le explică faptul că văzuse un bărbat ascunzându-se în mașina fetei, cu un cuțit, care se tot ridica de pe bancheta din spate ca să o omoare, iar el de asta făcea semnele cu farurile. O legendă oarecum în același ton vorbește despre o femeie care oprește mașina la o stație de bezină și este acostată de un domn bine îmbrăcat, care îi solicită ajutorul – să îl ducă cu mașina în oraș, dat fiind că mașina lui tocmai se stricase. Femeia acceptă, bărbatul își lasă geanta diplomat pe bancheta din spate și se duce la baie. Cum șoferița era grăbită să își ia fiica de la școală, de îndată ce mașina este alimentată, pleacă în trombă, uitând complet de bărbatul căruia îi promisese ajutorul. Abia seara târziu, când ajunge cu fiica ei acasă și descoperă geanta în spate, își amintește de el. Sperând să găsească niște documente care să o ajute să returneze geanta, o deschide, dar înăuntru nu erau decât un cuțit cu lamă mare și o rolă de bandă adezivă.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  
Followers 0