Jump to content
account_circle Sign In

Sign InOr sign in with one of these services

person_add Sign Up
Cosmina

Pasarile dintr-un orasel american s-au....

Recommended Posts

Pasarile dintr-un orasel american s-au imbatat, iar oamenii au chemat politia

 

La sectia de politie din Gilbert, o comunitate mica din nordul statului american Minnesota, au fost primite in ultima vreme mai multe apeluri neobisnuite. Oamenii au semnalat ca pasarile locale par confuze si dezorientate, lovindu-se de geamuri si de masini.

Misterul a fost elucidat rapid, oamenii legii constatand ca pasarile mancasera fructe de padure care au intrat in procesul de fermentare mai devreme ca de obicei din cauza unui inghet timpuriu, relateaza Washington Post. Cu alte cuvinte, pasarile in cauza s-au cam imbatat si s-au facut vinovate de zbor sub influenta alcoolului.

Politistii au asigurat ca pasarile isi vor reveni in scurt timp, insa nu este singurul incident de acest gen.

Ele au devenit, de fapt, mai frecvente in ultima perioada comparativ cu anii din urma in contexul in care pasarile nu au migrat inca spre sud.

Se intampla mai ales in cazul unor specii de pasari precum mierla americana si matasarul de cedru, care consuma cantitati mai mari de fructe de padure. De asemenea, potrivit sefului politiei din Gilbert, sunt mai afectate pasarile tinere.

Specialistii mentioneaza ca iti dai seama ca o pasare a cam intrecut masura cu coacazele fermentate, cel mai probabil din dorinta de a se pregati pentru calatoria spre sud, dupa comportamentul ei neglijent: zboara mai jos decat de obicei, este neatenta la masini si la alte obstacole etc. Ba uneori se poate intampla sa cada pur si simplu din copac.

In Portland exista chiar si un "centru de dezintoxicare" pentru pasari. Sunt aduse aici vietati care s-au lovit de geamuri sau care au fost gasite pe jos aratand dezorientate. Acestea sunt tinute pana cand isi revin si apoi sunt eliberate.

Dincolo de partea amuzanta a intamplarii, consecintele consumului de fructe de padure fermentate pot fi foarte grave pentru pasari, multe dintre ele fiind implicate in accidente mortale sau ajungand la intoxicatie cu alcool.

Pasarile dintr-un orasel american s-au imbatat, iar oamenii au chemat politia
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

Powered by Invision Community
×
×
  • Create New...